воскресенье, 25 ноября 2012 г.

Nicole Kidman

Data e Lindjes: 20 qershor 1967
Vendi i lindjes: Shtetet e Bashkuara
Vendndodhja: Shtetet e Bashkuara
Kombësia: Irlandeze - 25%, Skocez - 25%, Australianët - 50%

Aktore nga ShBA-ja ishte kandidate për çmimin Golden Globe të vitit 2004 në kategorinë protagonistia më e mirë në një rol dramatik. Nicole Kidman u kandidua me rolin në filmin Birth.

Kidman është edhe ambasadore e OKB-së për të drejtat e femrës. Me qëllim që të ndihmonte pas kohës shumë të vështirë banorët e Kosovës, Kidman më 14 tetor 2006 ka shkuar në Kosovë që drejtëpërdrejt të njihej me ta. Në Kosovë pas takimit me administratorin e UNMIK-ut, të nesërmen ajo kishte vizituar Gjakovën. Fondi për zhvillim i Kombeve të Bashkuara për femrat (UNIFEM) më parë kishte ndërmarrë disa projekte për të regjistruara tmerrin dhe pasojat që kishte lënë lufta dhe projekte me qëllime pajtuese të palëve. Në fillim të 2006-ës Kidman është emëruar si ambasadorey Goodwill e UNIFEM-it.Комментариев нет:

Отправка комментария