пятница, 2 ноября 2012 г.

Kate Beckinsale

Data e Lindjes: 26 korrik 1973
Vendi i lindjes: United Kingdom
Vendndodhja: United Kingdom
Kombësia: Angleze - 75%, Burmese - 25%
Kate Beckinsale lindi më 26 korrik 1973 në Londër, Angli. Është një aktore britanike.

Ajo është bija e aktorit televiziv britanik Richard Beckinsale dhe Judy Loe. Ati i saj vdiq 1979 në moshën e 31 vjet. Pas mbarimit të shkollës (Londër) filloi ajo karrierën si aktore. 1991 marri ajo një rol në një film televiziv mbi luftën e dytë botërore, që e bëni atë e njohur në Angli. Në fund e ketij viti filmi u transmetua edhe në ShBA. Pas ketë sukses të parë studioi Beckinsale te Universiteti Oxford literaturën frëngjishte dhe rusishte; në intervista tregon ajo, që studimi universitetit më mirë ka qenë se një vizitë e një shkollës për aktrim.

Gjatë viteve në Oxford iu oferuar Beckinsale një rol në filmin e Kenneth Branagh Much Ado About Nothing (sqt. Shumë rrëmujë për asgjë), një xhirim i komedisë së Shakespeare Much Ado About Nothing. Ky film i ndihmoi asaj për role të tjetër në filma kinema, që ajo anash studimit i xhiroi.
Pas disa filmave në Angli ndërroi ajo me Serendipity në Amerikë.

Me aktorin Michael Sheen ka Beckinsale një vajzë, Lily. Pas ndarjes e martoi ajo në maj 2004 regjisorin Len Wiseman, që u njoftuan gjatë xhirimit Underworld.


Комментариев нет:

Отправка комментария