воскресенье, 25 ноября 2012 г.

Nicole Kidman

Data e Lindjes: 20 qershor 1967
Vendi i lindjes: Shtetet e Bashkuara
Vendndodhja: Shtetet e Bashkuara
Kombësia: Irlandeze - 25%, Skocez - 25%, Australianët - 50%

Aktore nga ShBA-ja ishte kandidate për çmimin Golden Globe të vitit 2004 në kategorinë protagonistia më e mirë në një rol dramatik. Nicole Kidman u kandidua me rolin në filmin Birth.

Kidman është edhe ambasadore e OKB-së për të drejtat e femrës. Me qëllim që të ndihmonte pas kohës shumë të vështirë banorët e Kosovës, Kidman më 14 tetor 2006 ka shkuar në Kosovë që drejtëpërdrejt të njihej me ta. Në Kosovë pas takimit me administratorin e UNMIK-ut, të nesërmen ajo kishte vizituar Gjakovën. Fondi për zhvillim i Kombeve të Bashkuara për femrat (UNIFEM) më parë kishte ndërmarrë disa projekte për të regjistruara tmerrin dhe pasojat që kishte lënë lufta dhe projekte me qëllime pajtuese të palëve. Në fillim të 2006-ës Kidman është emëruar si ambasadorey Goodwill e UNIFEM-it.

Megan Fox

Data e Lindjes: 16 mund 1986
Vendi i lindjes: Shtetet e Bashkuara
Vendndodhja: Shtetet e Bashkuara
Kombësia: Italianët - 25%, Irlandeze - 25%, Indians - 25%, Franceze - 25%

Megan Denise Fox - aktore amerikane dhe model.


пятница, 2 ноября 2012 г.

Kate Beckinsale

Data e Lindjes: 26 korrik 1973
Vendi i lindjes: United Kingdom
Vendndodhja: United Kingdom
Kombësia: Angleze - 75%, Burmese - 25%
Kate Beckinsale lindi më 26 korrik 1973 në Londër, Angli. Është një aktore britanike.

Ajo është bija e aktorit televiziv britanik Richard Beckinsale dhe Judy Loe. Ati i saj vdiq 1979 në moshën e 31 vjet. Pas mbarimit të shkollës (Londër) filloi ajo karrierën si aktore. 1991 marri ajo një rol në një film televiziv mbi luftën e dytë botërore, që e bëni atë e njohur në Angli. Në fund e ketij viti filmi u transmetua edhe në ShBA. Pas ketë sukses të parë studioi Beckinsale te Universiteti Oxford literaturën frëngjishte dhe rusishte; në intervista tregon ajo, që studimi universitetit më mirë ka qenë se një vizitë e një shkollës për aktrim.

Gjatë viteve në Oxford iu oferuar Beckinsale një rol në filmin e Kenneth Branagh Much Ado About Nothing (sqt. Shumë rrëmujë për asgjë), një xhirim i komedisë së Shakespeare Much Ado About Nothing. Ky film i ndihmoi asaj për role të tjetër në filma kinema, që ajo anash studimit i xhiroi.
Pas disa filmave në Angli ndërroi ajo me Serendipity në Amerikë.

Me aktorin Michael Sheen ka Beckinsale një vajzë, Lily. Pas ndarjes e martoi ajo në maj 2004 regjisorin Len Wiseman, që u njoftuan gjatë xhirimit Underworld.